31 Ekim 2011 Pazartesi

Tarot Falına Bakabilmek İçin Meditasyon Şart !

TAROT MEDİTASYONU


Tarot kartları 78 adettir bunlardan 22 tane kartın bir araya gelerek oluşturduğu Büyük Arkana kısmı bildiğiniz gibi evrenin yaradılış düzenini anlatır. Bu kartlar Tarotun bel kemiğidir ve her bir kart mikro kozmos olarak bizlerin düşüncelerinin kurulumlarını ve gelişme sürecini belirler. Daha derin manada kendiniz tanıdıktan sonrada kartların dizilişinde evrenin çalışma şeklini görebilir ve bu yol ile büyükten küçüğe tüm sistem elemanlarının belli bir düzen halinde hareket ettiklerini ve yaşam bulduklarını algılayabilirsiniz.

Örnek verecek olursak nasıl JOKER(deli) kartı yeni bir başlangıç için yola çıkış demekse tüm kartlar evreler halinde bu ilerleyişin aşamalarını gösterir. Düşüncelerinizde Joker ile başlar ve tüm evrelerden geçerek DÜNYA kartı ile gerçekleşme aşamasına gelir. Arada geçtiği tüm yollar onun sağlamlığı ile ilintilidir, eğer düşünce yolculuğunun son durağının tam ve eksiksiz bir şekilde medya getirmek olarak ortaya çıktığı düşünülürse aşamalardan birinin eksik kalması ortaya çıkan düşüncenin tehlikeye girmesi sonucunu doğurur.

İşte bu bağlamda Tarot meditasyonu isteklerinizi ve düşünceleriniz maddesel boyuta indirmedeki süreçlerinizi simgeleyen birnevi imajinosyon çalışmasıdır.

Özel durumlarda ise bu meditasyonu yaşanan kesit ve olaylara hayatınızdaki tüm gelişim süreçlerine kullanabilirsiniz. Yapabilecekleriniz ve gelişiminiz tamamen hayal gücünüz ile sınırlıdır, bu gücün sınırsızlığı da çalışmalarınızın ciddiyeti ve sürekliliği sonunda size hediye edilecektir.

Öncelikle konuyu daha iyi ele alabilmek için meditasyon nedir? bunun üzerinde duralım;

Meditasyon sözlük anlamı olarak derin düşünme anlamına gelir, tek bir konu veya olgu üzerine yoğunlaşırsınız ve yoğunlaştığınız bu şey har şeyin birbirine bağlı olduğu evrende sizi mutlak bütünlüğe götürür. Bu düşünce yöntemlerinin bir yolu olan tüme varım olarak da adlandırılabilir, parçadan bütüne ulaşırsınız, bu bütün size birlik hissini verir ve tek bir düşünce üzerinden algınız sonsuzluğa uzanır. Kolay gözüküyor değil mi? Aslında gerçekten kolay fakat belli bir düzeyden sonra.

Tüm çalışmalarınızda olduğu gibi meditasyon çalışmalarınızda da sizlere etki edebilecek, yolunuzdan alıkoyacak çeşitli sanrılar, düşünceler ve etkiler mevcuttur, spritüel çalışmalarda yol almak gerçekten sabır işidir, ruhsal ilerlemede hatasızca yol alabilmek kendini adamayı gerektirir, kolay olarak bahsettiğim yön ise bir kere nasıl ilerleyeceğinizi öğrenip gerekli mistik terbiyeyi aldığınızda kat ettiğiniz yolun hem doyurucu hem mükemmel derecede açık ve sınırsız bir alan olduğunu gözlemlemenizdir.

Bu konulara meditasyon ve spritüel çalışmalarda aldatıcılar olarak ayrı bir başlıkta tekrar geri döneceğiz şimdilik tam olarak meditasyonu anlayarak ve özümsemeye çalışarak yolumuza devam etmek istiyorum.

Meditasyonda ilk yolumuz parçaları kullanarak tüme varım idi.

Peki bu tümü oluşturan bu parçalar nedir?

Kısaca şöyle söyleyebilirim her insanın fıtratı farklıdır, her bilincin belli bir algılama yolu vardır, kimi bilinçler küçük bir ses parçasından etkilenir, kimi bir resimden, kimi bir sözcükten… Bazıları için görsel bir tema öylesine etkileyicidir ki onu saatlerce seyredebileceğini hisseder, belki bir müzik etkileyecektir sizi tınısında kendinizi evrenle bir hissettiğiniz veya bir sözcüğünüz vardır her söylediğinizde içinden bir anlam çıkardığınız, mesela SEVGİ…
Yavaş yavaş anlaşmaya başladık sanırım, işte size düşen ilk şey size neyin araç olacağını keşfedip ona tutunarak bütüne ulaşmaya çalışmaktır. Parçayı siz oluşturacaksınız, sizi sınırlamıyorum, sınırlamıyorlar, gerektiğinde içinizden geldiğinde farklı yöntemleri de deneyebilirsiniz. Her düşünce sizi başka bir yoldan bütüne giden yola çıkaracaktır, bu yolculuk sırasında sadece cam kenarında oturup dışarıyı izlemeyeceksiniz elbette, her aşama, her yolculuk size belki de kullanmayı unuttuğunuz yeteneklerinizi hatırlatacak, tekamülünüzde var ise yolculuğunuz esnasında başka insanları da kendi yolunuza dahil edeceksiniz ve güçleneceksiniz, hakim olacaksınız, hem bedeninize, hem bilincinize ve son aşamada ruhunuza…

Eğer dikkatlice adım adım çalışırsanız bunları deneyimleyeceksiniz, bu yolculuğa beraber çıktığımız takdirde her durumda elimizden geldiğince düşüncelerinizin izleyeceği yolu beraber gözlemleyeceğiz, boşuna yolculuklar yerine her anahtarı bir kapıyı açan koca bir anahtarlık hediye etmek başlıca amacımız olacaktır.

Meditasyon metotlarını beraberce denemeye başladığımızda ses, nesne, koku, imge yoluyla meditasyon çalışmalarına daha detaylıca değineceğiz, şimdi ikinci şık olan tümden gelimmetoduna göz atalım.

Bu sistemde düşünceleri tamamen yok etmekle başlıyoruz, diğer sistemimiz gibi bu da yoğun konsantrasyon gerektiren bir çalışma şeklidir, denedikçe müşahede edeceksiniz ki sürekli düşünsel imgelerle uğraşan aklınızı düşüncesiz ve kıpırtısız bir hale getirmek oldukça zor olacaktır.

Sistemin ana teması tamamen kıprtısız bir zihin ve bilincin bu kıpırtısız haliyle her yöne doğru büyümesi, her şeyle iletişime geçmesi, yani tümün içinde eriyip gitmesi, onunla arasında hiçbir engel kalmaması. Bunu sağlayana dek dinginliğinizi sürekli geliştireceğiniz meşakatli bir süreç olacak. Fakat bir defa bu mutlak hareketsizliğe kavuştuğunuzda yani bir olduğunuzda, ona bağlanan her şeyin hangi yönlerle ve birbirlerini nasıl etkileyerek fiziki plana indiğini gözlemleyeceksiniz.

Şunu belirtmek isterim ki bu yaratıcımızın Hakim İsminin özelliğinin yansımasıdır, elbette ki onun yüce bilincinin ancak çok küçücük bir zerresini muhakeme etmeye çalışacağız, tabii ki bunu tefekkür ile ve kaynağını hiçbir zaman unutmadan yapmalıyız, işin bu kısmı biraz tehlikelidir dostlarım, çalışmalarınız sonunda aktive edeceğiniz özellikleriniz güçsüz iradeleri al aşağı etmek gibi bir etkidedir, insanlar güce çabuk teslim olur ve ne oldum delisi olabilir, bunun için tüm spritüel çalışmalarınızı öncelikle temiz ve vazgeçilmeyecek bir niyet ile açmanız ve her iki (fiziki, ruhsal) gelişiminizi asla geldi kaynağı inkar etmeden devam ettirmeniz en büyük gerekliliktir. Eğer bu yapılmaz ise kullandığınız her şey bir çocuğun elinden oyuncağının alındı gibi elinizden alınır ve bir bakarsınız ki başladığınız yerden ileri gideceğinize çok daha gerilere düşmüşsüz.

Şunu hiçbir zaman unutmayın; kişi ne kadar yükselir ise yerdekilere oranla o kadar büyük risktedir, bunu her açıdan düşünün lütfen ve tarot dahil her çalışmanızı bunu göz önüne alarak yapın.

Amacınız sadece rahatlamak ve uykunuzun gelmesini sağlamak ise tarot kartları dahil tüm sistem size ancak o kadarını verecektir, daha fazlasını değil…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder