31 Ekim 2011 Pazartesi

Tarot Falına Bakmak mı İstiyorsunuz ?

Tarot Nedir ?
Yaşam çoğumuza belirsizliklerle dolu gibi görünür.

Belirsizlik en zayıf anımızda içinden çıkamayacağımız bir hal alır.

Kafamızdaki sorular çoğalır, çember daralır.


İşte böyle zamanlarda kendimize bir yol gösterici ararız. Tarafsız, güvenilir, bir dost...

Bizi nelerin beklediği konusunda uyaracak hedeflerimize en doğru yoldan bizi ulaştıracak gerçek mantığı ararız.

Hepimiz merak etmez miyiz yarın ne olacak? Hangi yol iş hayatımı olumlu hangi yol olumsuz etkileyecek? Yeni bir işe başlangıç yapıyorum çok mu kazanacağım yoksa iflas mı edeceğim? İçinde bulunduğum duygusal ilişkide hatalar Ne? Nasıl daha iyiye gider? Bitmelimi sonunu bile devam etmeli miyim? Yoksa kendime ben mi zarar veriyorum? Hayallerimin peşinden koşmalı mıyım, yüreğimin sesini mi dilemeliyim?

Çocuğuma nasıl davranmalıyım? Sağlığım nasıl? Ailemle ilişkilerimde daha ne kadar pozitif olabilirim?

Bunlara benzer onlarca soru kafamızı kurcalar ve biz bu sorunlara cevap verecek doğru yönlendirecek bir dosta ihtiyaç duyarız. İşte Tarot un gizemli gücü burada devreye girer. Geleneksel felsefesi tam olarak budur. Kafanda cevap bulamadığın karanlıkta kalmış çelişkilerine ışık olmak merak ettiklerini aydınlatarak seni rahatlatmak…

Tarot sembolik resimlerle dolu olan ve kehanette bulunmak için kullanılan kart destesidir. Tarota asla fal kartı olarak bakmayın asla kader belirlemez bulunduğu kehanetlerde sadece sana yön gösterir. Tam anlamıyla uyarıcıdır.

Bu kült bilimle uğraşanlar bu sembollerden oluşan kartların mistik gücünün evrenin yasalarını anlamayı hedeflediğini düşünmüştür. İşin (ezoterik) harici tarafıyla uğraşanlar ise Tarot un fal açma ve kehanette bulunma sanatı olduğuna inanmıştık. Ama dediğim gibi Tarot fal değildir. Ona böyle bir inançla bakmak beklentilerini sadece hayal kırıklığına uğratmaktan başka işe yaramaz. Court de Göbel’in belirttiğine göre Tarot kartları ile eski Mısır’ın gizlemli sembolleri arasında bir bağ vardır. Kartlar Hiyerogliflik bir form altında yaradılışın özünü içermektedir.
Avrupa’da ortaçağ boyunca var olan baskı ortamında gizlemli bilgilerin kılıfına uydurarak hak edenlere aktarılmasında tarot kartları da kullanılmıştır. Tarotun gizemli gücü yüzyıllardır merak edilen her soruya cevap veriyor. Yüzyıllardır yüz binlerce insan bu gizemli güçten faydalanıyor, bu dosta soru soruyor.
Tarot sahibiyle arasında o Mistik bağı kurabilmişse gelişen her olayı tüm çıplaklığıyla açığa vurabilir. Önemli olan sorularına cevap arayan kişi ne beklediğini bilsin ve bu gizemli dostla doğru elde buluşsun.

Tarot bakan ve baktıran duygu ve düşünceyle beslenen bu sistemi doğru olarak yürütebilir. Dediğim gibi Tarot doğru elde ise merak ettiğin her kehaneti içinde barındırır. Bakan ise kartların dili olup sana aktarır. Çünkü Tarot tüm kehanet gücünü bakanın sezgilerinden ve bakan kişi ile arasında kurduğu o gizemli bağdan alır.

Başlangıçta da bahsettiğimiz gibi insan oğlu var olduğundan beri onunla birlikte var olan geleceği öğrenmeye karşı duyduğu yoğun istek ve merak. Bu konuda onlarca yöntem geliştirilmiştir. Yüzyıllardır kullanılan en eski ve başarılı yöntemlerden biride Tarot tur.
TAROTU TARİF EDEN EN ÖNEMLİ TANIMLARDAN BİRİ (KEHANET ANAHTARI) olduğudur.

Tarot ekstra sensory perceptions denilen 6. hislerin çalışmasında yardımcı olan bir araçtır.

Tarot un var oluşuyla ilgili birçok rivayet vardır. Aslı tam olarak bilinmemektedir. Rivayetlerden bazıları; 3000 sene önce mısırda yaşayan İbraniler tarafından yaratıldığı, bir başka rivayette geçmişinin çok daha eskiye Mısır'ın gizemli derinliklerinde arar. Kimileri Tarotun geçmişini Çin'de arar ve şöyle der M.S. 618 tarihinde Çin’de egemen olan Hong hanedanı zamanında kâğıt paralardan esinlenerek çizildiği 14.yüzyılda çingeneler tarafından dünyaya yayıldığı. Tarotun geçmişiyle ilgili kesinleşmemiş daha birçok rivayet var. Ancak ortaçağdan itibaren daha somut bilgilere rastlanılmaktadır.

Dünyanın her yerinde bilindik olan bu kartlar 15.yüzyılın kart destelerinden farklı değildir.78 karttan oluşmaktadır. Kartlar ‘’Küçük Arkana’’ ve ‘’Büyük Arkana’’ olarak ikiye ayrılmaktadır.

Büyük Arkana 22 karttan oluşmaktadır anlam açısından çok fazla içeriğe sahiptir. Kişilerin fiziksel ve Psikolojik olarak karakteristik özelliklerini belirler. Verdiği işaretler aydınlatıcı yol olur. Kartların her birinin Dünya’da evrenselleşmiş değişmez anlamları vardır. Dünya’nın neresinde bakılırsa bakılsın anlam değişmez. Bu destede deli, büyücü, başrahibe, imparatoriçe, imparator, başrahip, âşıklar, savaş arabası, kuvvet, münzevi, kader çarkı, adalet, asılmışadam, ölüm, denge, şeytan, yıkılan kule, yıldız, ay, güneş, uyanış, dünya kartları bulunmaktadır.
Küçük arkana ise 56 karttan oluşmaktadır. İskambil kartlarında olduğu gibi 4 gruptan oluşmaktadır. Değnek, kupa, kılıç ve tılsım… İskambille arasındaki fark grupların 13 değil 14 karttan oluşmasıdır. Hepsinin üzerinde anlamlarıyla bütünleşen sembolleri vardır.

10 Kart Asalar
10 Kart Kılıçlar
10 Kart Kupalar
10 Kart Tılsımlar
16 Kart Saraylı Kartlarıdır.
Küçük arkana yaşantımızdaki koşulları anlatır.
Asalar; Mücadeleyi, savaş ve başarıyı rekabetin amaçlarını başarının yolunu anlatmaktadır.
Kupalar; Duygusal yaşantımızı yaşamın sevgiye ait tüm inceliklerini anlatır.
Kılıçlar; sorunları, problemleri, zorlukları anlatır.
Tılsımlar; Yaşamı kolaylaştırma yolunu mantığı objektif bakışı maddesel yönü göstermektedir.

Tarot onu dost bilen herkese gizem ve sır kapılarını sonuna kadar açar ve kehanetleri ile karanlık yoluna ışık tutar. Cevapsız sorularına yanıt verir. Yaşamına yön verir. Yeter ki o dosttan faydalanmasını bilelim.

Tarotun dünyası çok geniştir ve büyüleyicidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder